Napravljene poruke na forumu
-
AutorČlanci
-
Drage koleginice i kolege,
evo da se i ja “matori” uključim u diskusiju. Moje ime je Nenad Nikolic a svi me znaju kao Nesa( i ti Milivoje). Radio sam 6 godina u IM Slavija Beograd a zatim za Solae ( najveći svetski proizvidjac sojinih proteina) skoro 17 godina kao Applied Technology Manager na teritorijama Jugoistocne Evrope, Turske, Bliskog Istoka i Ukraine. Trenutno sam ‘nezavisni “ konsultant i radim sa firmama iz Turske i Saudijske Arabije.
- Elem, draga Marina, prema podacima koje ste naveli, mislim da bih ste mogli da proizvod stavite u grupu: Fermentisane polusuve kobasice. Nema veze sto će biti u obliku “bars” . Nisam neki poznavalac pravilnika ali mi ova grupa nekako deluje najprikladnije posto dozvoljava korišćenje proizvoda biljnog porekla( član 19, stav 11)
- Voleo bih da vidim pogon gde bih ste pravili tu vrstu proizvoda i opremu na kojoj postižete tako mali procenat vlage za 24 h( izgleda da ima puno semenki i odtalih dodataka a meso služi kao “lepak”😂
- Video sam da slični proizvodi prave u EU sa QDS tehnologijom sa dodatkom starter kultura
- Kao sto je i Milivoje rekao,proizvod treba dati na analizu ali i bez davanja proizvoda na analizu,mislim da ćete imati najviše problema da ispunite zahtev u pogledu proteina a za ovu grupu proizvoda pravilnik zahteva MIN. 16% PROTEINA MESA( naravno, zavisi od recepture i koliko imate “ne mesnih” dodataka).No, da ne bih puno duzio, mislim da bih mogli da se vidimo,upoznamo i malo procaskamo posto ovim načinom komunikacije, teško da možete nešto saznati i naučiti.
Pozdrav
NESA
O63 511 477
-
AutorČlanci