Reklama

Nenad

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 21.172

    Drage koleginice i kolege,

    evo da se i ja “matori” uključim u diskusiju. Moje ime je Nenad Nikolic a svi me znaju kao Nesa( i ti Milivoje). Radio sam 6 godina u IM Slavija Beograd a zatim za Solae ( najveći svetski proizvidjac sojinih proteina) skoro 17 godina kao Applied Technology Manager na teritorijama Jugoistocne Evrope, Turske, Bliskog Istoka i Ukraine. Trenutno sam ‘nezavisni “ konsultant i radim sa firmama iz Turske i Saudijske Arabije.

    1. Elem, draga Marina, prema podacima koje ste naveli, mislim da bih ste mogli da proizvod stavite u grupu: Fermentisane polusuve kobasice. Nema veze sto će biti u obliku “bars” . Nisam neki poznavalac pravilnika ali mi ova grupa nekako deluje najprikladnije posto dozvoljava korišćenje proizvoda biljnog porekla( član 19, stav 11)
    2. Voleo bih da vidim pogon gde bih ste pravili tu vrstu proizvoda i opremu na kojoj postižete tako mali procenat vlage za 24 h( izgleda da ima puno semenki i odtalih dodataka a meso služi kao “lepak”😂
    3. Video sam da slični proizvodi prave u EU sa QDS tehnologijom sa dodatkom starter kultura
    4. Kao sto je i Milivoje rekao,proizvod treba dati na analizu  ali i bez davanja proizvoda na analizu,mislim da ćete imati najviše problema da ispunite  zahtev u pogledu proteina a za ovu grupu proizvoda pravilnik zahteva  MIN. 16% PROTEINA MESA( naravno, zavisi od recepture i koliko imate “ne mesnih” dodataka).No, da ne bih puno duzio, mislim da bih mogli da se vidimo,upoznamo i malo procaskamo posto ovim načinom komunikacije, teško da možete nešto saznati i naučiti.

    Pozdrav

    NESA

    O63 511 477