Napravljene poruke na forumu
-
AutorČlanci
-
http://www.zimnica.rs . Pogledajte sta mi na jugu radimo. Nema tu nikakve tehnologije ni recepata . Pripremajte na starinski nacin i ne ubacujte raznorazne emulzije radi ukusa i mirisa. neka bude prirodno i zdravo.
Videcete da cete uspeti. Proizvodi i poluproizvodi spremani na starinski nacin kao za svoje potrebe …. Uspeh zagarantovan.
S postovanjem Nenad Sinadinovic .
Zdravo Milose. Isti problem je mucio i mene . Mozes u podrumu ili supi u vec izgradjenom objektu instalirati hladnjacu . Treba ti struja i neko ko se razume u ugradnju rashladnih uredjaja . A dao bog kod nas u Srbiji ih ima svuda . za mini hladnjacu od 10 tona potrebne su ti dve prostorije kao predkomora i komora . najobicnije prostorije od 4x 3 metra . Podrum ili garaza.
Pozdrav i srecno jer i meni treba za malinu..Pozdrav sa juga .
Radovane. I ja sam trazio pa nema . Drzava je svojim zakonima toliko uradila da je bavljenje organskom proizvodnjom neizvodljivo. Zaboravi …
Savet
Batalite se svega sto je iz ,,famozne ,, Eevropske unije . Pokusajte da se hranite zdravo i ne preterujte sa proizvodima za koje neznate poreklo. Deklaracija i raznorazni kodovi na proizvodu su nebitni. Nema tu nikakave kontrole . To samo pricaju.
Pozdrav Nenad
Potrazite fabrika eko ambalaze momin kamen. Kontaktirajte ih i dogovorite se .
Pozdrav Nenad
Knjigu je napisao nas poznati i cuveni prof. Mihajlo D.Nikolic i zato ga kontaktirajte . ne mogu da ostavljam njegov telefon pa vas zato molim javite mi se na mejl: sinadinovicnenad@yahoo.com
Pozovite ovaj broj i sve ce vam se razjasniti . 063 841 9012. Narucivanje knjige .
Pozdrav Nenad
A za one koji zele da se i pored mojih saveta bave ovom biljnom vrstom da povedu racuna sta i od koga kupuju . Mnogi seju seme Lycium barbaruma i prodaju sadnice . tako nastala biljka ima sitan plod ili nema uopste roda na biljci. Ova biljka se najlakse razmnozava reznicama i tako prenosi sve osobine roditelja .
Lepo je imati u dvoristu sadnicu /dve za svoje potrebe i nista vise . Moja supruga stavlja plodove u ajvar i obavezno u variva [ supe i corbe ] kao i u razne umake . Deca jedu a ali ja ne .
S postovanjem Nenad Sinadinovic .
Postovanje svima
Posle duzeg vremena resih da se javim i da razmenimo misljenja . Imao sam 400 sadnica tog ,,famoznog,, goija i sada imam samo dve . Sve sam povadio i pobacao. Nemojte misliti da sam pogresio. Nisam medju prvima u Srbiji sadio goji nego prvi . Jos kada je nas sumarski ing. Milovan Bosnjak na institutu Biotree u Bugarskoja radio na najnovijoj sorti ja sam od njih dobio sadnice . Imao sam oglednu parcelu za gajenje tog hibrida . na forumu Svet biljaka forum sam postavljao slike i dosta toga napisao. Samo sa jednog zbuna sam imao tacno 14 kg. plodova . Jedne godine sam sav rod bacio jer niko nije hteo da kupi. Druge godine ostavio pticama i sudbini a onda je radilo ,,sekirce,, i trnokop. na ovom forumu godinama pisem i savetujem da se ne zalicete i sadite vece povrsine pod bilo kojom kulturom za koju nigde u svetu nema organizovanog otkupa . Ko ce bre da otkupljuje plod goija . Smesno . Mnogo je jeftinije da se uveze iz Kine nego da se bere i preradjuje kod nas na Balkanu. Tako su nam na sva usta davali savete o podizanju plantaza pod aronijom a posle nista . Ni aroniju niko ne otkupljuje . To sto pricaju da je otkupljuje Mika ili Tika je samo zavaravanje naroda .
Tacno je da plod goija sadrzi neku materiju koja sprecava glaukom u starosti ali da leci sve sto neki pisu to nema veze. Posto zivimo u takvoj sredini tj. svako vuce na svoju stranu sta zapravo mi balkanci dobijamo od te famozne evrope. raznorazne izmisljotine i gluposti. Pa jos kada mi neko kaze da po evropskim zemljama masovno sade plantaze goija i aronije a o podizanju zasada lesnika inficiranim micelijumom tartufa ja odlepim. ne dozvolite narode moj sa brdovitog balkana da vas belosvetski ,,kurajberi,, vuku za nos i ubedjuju u nesto sto nema veze svezom. 21. je vek . ne dva puta nego pet puta razmislite pre nego pocnete sa uzgajanjem neke od kultura . Necu da imenujem pojedince sa ovog foruma posto se poznajemo ali dokle vise sa ovakvim zajebancijama …. Necu da krijem ni moje ime jer govorim istinu vec godinama ali retko ko da slusa …….
S postovanjem Nenad Sinadinovic juzna pruga Leskovac
Zdravo svima
Odavno nema nikakvih komentara pa evo da pocnemo. Sadnica pitomog sipurka mozete naci u svim dobro snabdevenim rasadnicima u srbiji ali paznja. ,,Mnogi prodaju podloge za ruze,, . Vodite racuna sta i od koga kupujete .
Za jesen /zimu 2016. godine nudim preko 60 000 sadnica pitomog sipurka po ceni od svega 15 dinara po sadnici. Zasto po tako maloj ceni. Zato da bi mogao svako sa najmanje ulaganja da posadi ovu biljnu vrstu i da je na neki nacin izbavi iz zaborava . Plod sipurka je uvek bio na ceni i uvek je mogao da se proda ili preradi. Nezahtevna biljna vrsta kojoj nije potrebna neka posebna nega i uslovi gajenja . Tel: 0621898774 ili mejl: sinadinovicnenad@yahoo.com
S postovanjem Nenad Sinadinovic -Leskovac
Postovanje
Recite mi da li moze da se naruci knjiga i posto je .
S postovanjem Nenad Sinadinovic -Leskovac.
Zdravo
Kod nas na jugu za kilogram sipurka se nudi najvise 50 dinara . Mnogi prave pulpu i prodaju na vece kolicine po 100 dinara za litar.najvise ide u Makedoniju i Kosovo.
Posto je njiva /zsad na vecoj visini sada za koji dan kada vreme dozvoli bice branja . Nesto ide u preradu a nesto u Nektar.
Pulpa od sipurka ce uvek imati kupca . Nece ovo biti prica kao prica o aroniji. Aronija je pukla samo zbog slobodne trgovine . Mnogi preradjivaci uvoze u renfuzi plod aronije i to ubija cenu nasih plodova i njenih proizvoda . za sipurak nece mozi jer osim Bugarske niko u okruzenju nema pitomi sipurak kao sadnice .
Pozdrav Nenad.
Postovanje svima
Ovde na forumu nas dva imenjaka pa da ne dolazi do zabune .
Svaka cast clanu Jovic Milivoju kao i svima onima koji zele da se upuste u posao gajenja i prerade sipurka .
Pitanje …. Da li ima na ovom forumu ,, junaka ,, koji bi zeleo ortakluk .
Imam mogucnost da zakupim od opstine nekoliko desetina hektara na preko 1300 m.nad. visine i svoju proizvodnju hibridnog sipurka . Imam preko 40 000 sadnica pitomog bestrnog sipurka . Maticni zasad pod sipurkom je posadjen pre oko 30 godina a poreklo sadnog meterijala je sa instituta Bio tree kod Sofije . Sadila nekada ZZadruga pa sadio i moj deda . Otisla zadruga i deda sa njom kao i uspomene na ta lepa stara vremena .Mozemo opet uraditi nesto za dobrobit nas koji i dalje vide prosperitet u ovoj kulturi.
S postovanjem Nenad Sinadinovic juzna pruga Leskovac.
Tel: 0621898774.
Zdravo Davore
za cenu se mozemo lako dogovoriti jer proizvodimo na tone . Zamolicu vas da se javite na moj mejl: sinadinovicnenad@yahoo.com
Pozdrav i postovanje
Postovanje svima
Zamoljavam sve koji zele da se bave gajenjem sipurka i prodajom pulpe da mi se jave na mejl.
sinadinovicnenad@yahoo.com … Proizvodim sadnice koje su sada u septembru preko jednog metra a imam i nacin brze distribucije soka ili pulpe od sipurka .Same sadnice su sa veoma malo bodlji i sa rodom pocinju u 3. ili 4. godini.
O nacinima sadnje i samog gajenja ove zaboravljene kulture znam bas sve . Imam ih vec preko 40 godina ali zbog posla na teren ne mam vremena da berem i proizvodim sok, odnosno pulpu.
S postovanjem Nenad Sinadinovic.
-
AutorČlanci