Napravljene poruke na forumu
-
AutorČlanci
-
Vidim nema odgovora na gornje komentare..
Meni je isto interesantna ta knjiga. Spremio sam neke lekovite trave, i sad kad ih treba koristiti , ne znam kako da ih usitnim, izjednačim i spremim za spravljanje čaja.
Ima li ko kakav savet?
Imam izvesnih zdravstvenih problema…potrebno je da smanjim unos hleba…ali teško…jako teško…
Neko mi je napomenuo , da mešavinom nekih tipova brašna, može se dobiti, manje „štetan “ hleb…
Reč je bila o ražanom brašnu koji bi se dodavao pšeničnom brašnu…da li neko zna nešto o ovome ( da li je ovo uopšte tačno) i u kom odnosu bi se mešalo ražano i pšenično brašno da se dobije hleb koji se može jesti a da ne utiče na povišetak šećera u krvi više nego samo hlčeb od pšeničnog brašna…???
Ja sada jedem hleb od brašna, ne znam koji tip, mlevenom zamenom moje pšenice u lokalnom mlinu…
Ili možda postoji još neki recept sa sličnom tematikom, violeo bih da znam…naravno voditi računa o finansijskom momentu…znam da bi trebalo preći na samo proju ( od kukuruznog brašna) ili samo hleb od raži ili od heljde ali finansijski momenat jenažalost glavni…
Zahvalan!!!
I mene interesuje slična literatura…ja bih hteo da sam nakalemim kesten …par komada za svoje potrebe…
pa bih hteo nešto da naučim o toj voćki i postupke razmnožavanja i sl. Zna, da može da se kalemi na hrastu…samo pitanje na kom hrasrtu, kako ga prepoznati i sl. …
Zahvalan!!!
I mene interesuje kako da dođem do ove knjige?
Pa gde ste…kajko je prošla ova sezona?
-
AutorČlanci