Napravljene poruke na forumu
-
AutorČlanci
-
Milivoje mi u pocetku uli malo nade i hrabrosti da bar razmisljam o pocetku realizacije ali me Nebojsa oladi i totalno zbuni. Izglada da je najbolje da nastavim da radim kao i do sada i da samo registrujem poljoprivredno gazdinstvo.
Ako ima zainteresovanih za bilo kakav vid saradnje u preradi ja sam za. Mene konkretno ne brine posao i finansije vec samo igranka sa drzavom. Papirologija i drzavna kao i lokalna samourava, razne inspekcije i pravilnici …..uhhhh. I do sada je dobro islo.
Postovani!
Par pitanja i smernica ako je moguce dobiti a nadam se da jeste.
Bavim se vocarstvom(sljiva, lesnik, sipurak) i povrtarstvom(paprika ajvarusa i plavi paradajz) i ono sto odgajim na njivi planiram i da preradjujem.
2015-e sam imao prvi rod od voca koji sam preradjen prodavao.
Sipurak kasa u pet balonima i gotova marmelada.
Sljiva slatko i dzem.
Od povrca uprzeni ajvar.
Proizvedene su solidne kolicine i uspesno plasirane na trzistu. Da napomenem da nemam registrovanu proizvodnju.
Ove godine ocekujem daleko veci rod voca a spremam daleko vecu povrsinu za papriku i pl.paradajz.
Da li bih mogao da registrujem gazdinstvo i da legalizujem na taj nacin proizvodnju i prodaju.
Laicki ako moze neko u kratkim crtama da objasni kako najlakse zapoceti posao. Nije problem ulaganje kao ni plasman.
Unapred zahvalan Aleksandar.
-
AutorČlanci