Napravljene poruke na forumu
-
AutorČlanci
-
Postovana Jelena,
Bombaza se javlja zbog ne adekvatne pasterizacije soka, a samim tim mikroorganizmi ( u ovom slucaju kvasci) nisu u potpunosti unisteni.
Postovani,
Da li neko moze da mi pomogne?
U rakiji Viljamovki razblazenoj na 45%, nakon izvesnog vremena se pojave plave cestice koje stvaraju talog.
U pokusaju sprecavanja ove pojave, probala sam i filtraciju kroz plocasti filter sa filter plocama odgovarajucim za alkoholna pica – da bi nakon odredjenog vremena ponovo doslo do pojave plavog taloga.
Napominjem, da se u jednim te istim kazanima destilise rakija i od drugih vrsta voca ( kajsija, jabuka, sljiva, dunja), ali kod njih ne dolazi do ove pojave!
Unapred hvala na pomoci!Postovani,
Da li neko moze da mi pomogne?
U rakiji Viljamovki razblazenoj na 45%, nakon izvesnog vremena se pojave plave cestice koje svaraju talog.
U pokusaju sprecavanja ove pojave, probala sam i filtraciju kroz plocasti filter sa filter plocama odgovarajucim za alkoholna pica – da bi nakon odredjenog vremena ponovo doslo do pojave plavog taloga.
Napominjem, da se u jednim te istim kazanima destilise rakija i od drugih vrsta voca ( kajsija, jabuka, sljiva, dunja), ali kod njih ne dolazi do ove pojave!
Unapred hvala na pomoci!
-
AutorČlanci